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Application for appointment of receiver

1 The appointment of two of more persons as joint receivers is not favoured, and will be made only in exceptional circumstances.

2 Except in exceptional cases, a receiver, or, in the case of a joint receivership, at least one of the receivers, must be resident in the Isle of Man.

3 If the patient has made a valid will, a copy (if available) should be produced to the court at the hearing of the application.

Applications generally : notification to patient

4 Where, on a first application made for the appointment of a receiver for a patient or for an order authorising a person to do any act or carry out any transaction on behalf of a patient without appointing him receiver, the court is asked to dispense with notification of the application to the patient on the grounds set out in rule 24(2) of the Mental Health Rules 1998, the request –

(a) should be included in the application, and

(b) should be supported by evidence in accordance with rule 35 or 36.

Directives III(4) and III(13) are hereby revoked.

